SpaceInvader partners: Fra venstre, Steen Frederiksen - CEO, "toppalle": Jesper Rølund - Founder SpaceInvader, "bundpalle": Mads Klie-Holde - "Operations".
SpaceInvader partners: Fra venstre, Steen Frederiksen - CEO, "toppalle": Jesper Rølund - Founder SpaceInvader, "bundpalle": Mads Klie-Holde - "Operations". (kim wendt)

SpaceInvader har inntatt Asko

Nytenkende dansker har invadert Askos biler. Det medfører reduserte utslipp og kostnader.

I et halvt år har Asko testet det danske produktet SpaceInvander på sin 500 km lange rute mellom Trondheim og Mo i Rana.

SpaceInvader er et stativ som gjør det enkelt og effektivt å stable paller i to høyder inne i en lastebil. Dermed får man med seg langt mer gods på én transport enn tidligere.

Med to aller oppå hverandre får man med seg mer på en tur, enkelt og greit.

- Vi har testet SpaceInvader på en rute i Midt-Norge. De har vi spart en hel lastebil ukentlig – en besparelse på 20 prosent. Det er tusenvis av kroner bare i transportomkostninger. Dertil kan du legge miljøgevinsten, sier Svein Sollie, distributionsdirektør hos ASKO Norge, i en pressemelding fra SpaceInvader.

Asko har konkludert med man har spart 400.000 kroner i reduserte utgifter, 20 prosent reduksjon i CO2-utslipp samt ergonomiske gevinster for lagermedarbeidere og detaljkunder, ifølge pressemeldingen.

Spesielt er SpaceInvader en gunstig investering på ruter med høy pallepris.

- Det er generelt en utfordring å dobbeltstable, men med SpaceInvader har vi funnet en løsning som fungerer svært godt, sier Harald Brekke, distribusjonssjef for Asko Midt-Norge.

Å få et godkjent-stempel fra en gigant som Asko er svært viktig for danske SpanceInvader.

- Vi har aldri tvilt på verdien av løsningen vår. Men det er naturligvis avgjørende for oss og vår videre ferd at en logistikkgigant som Asko opplever og dokumenterer verdien i praksis, sier Seen Fredriksen, SpaceInvaders administrerende direktør.

Se SpaceInvaders skryte-film om Asko-prosjektet her: 

Til toppen