Adm. direktør Geir A. Mo (t.v.) og forbundsleder Tore Velten i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), stiller begge på TS-Forums 30-årsjubileum.Foto: Per Dagfinn Wolden

Slagkraftig 30-åring

Statssekretær Reynir Jóhannesson i Samferdselsdepartementet og NLFs toppsjefer Geir A. Mo og Tore Velten er selvskrevne deltagere når TS-Forum feirer seg selv som 30-åring 12. og 13. mai.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et 60-talls lastebilentusiaster og bransjefolk fra hele landet inviteres til et interessant seminar på Thon Konferansesenter i Universitetsgaten 26 i Oslo.

Fortida er over,- hva bringer framtida? Spør Eivind Karikoski i TS-Forum.

Etter at styreleder Øistein Lie har åpnet showet  står fremtidens motorteknologi og drivstoff på agendaen med Ivar Røed og Jon Eystein Lund fra MAN Truck & Bus.

Nasjonal transportplan er tema for statssekretær Reynir Jóhannesson i Samferdselsdepartementet.

Noen alvorlige tanker om etikk og holdninger står også på programmet, hvor Dr. Henrik Syse, forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) og medlem av Den Norske Nobelkomitè kåserer.

Bjørn H. Knudsen, inspektør Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen innleder om blant annet utekontroller, kjøre- og hviletid.

For øvrig innleder flere samarbeidspartnere som Ice.net, Vianor, Transportnett, Hogia Transport Systems, MAN Truck & Bus, WEX - Esso Card, Fleet101 K2, Bekken & Strøm og Cirkle K.

Og selvsagt blir det Jubileumsmiddag.

Politikk og påvirkning

Ifølge styreleder Øistein Lie er næringspolitikk og politisk påvirkning fanesak nummer én hos 30-årsjubilant TS-Forum. Og nå er høstens valg fokusområder.

– Det er stor nytteverdi å være med i dette etter hvert slagkraftige forum. TS-forum gjør også medlemsbedriftene flinkere selv, understreker styrelederen.

– Vi skal være det naturlige møtepunkt for ledere og styremedlemmer fra transportsentraler og private transportselskaper i Norge, forteller Lie.

Slagkraftig

Forumet representerer 57 medlemsbedrifter i Norge. Bedriftene eies av 1661 transportforetak som drifter ca. 4000 kjøretøy. Medlemsbedriftene omsetter for nærmere seks milliarder kroner og sysselsetter over 5000 mennesker.

– Forumet ble stiftet i oktober 1987 i samarbeid med NLF og bidrar til et bredt og solid nettverk for medlemsbedriftene, understreker Lie.

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) er TS-Forums næringspolitiske talerør.

Norsk Transportforum fødes

Det har lenge vært et ønske om tettere samarbeid om næringspolitiske saker, både hos NLF og i TS-Forum Norge. Derfor ble Norsk Transportforum etablert 1. januar 2016, og som erstatter alle tidligere avtaler mellom NLF og TS-Forum.

- Formålet er å videreutvikle det gode samarbeidet. Norsk transportnærings fremtid er avhengig av at aktører i næringen i fellesskap tar ansvar og står sammen for å sikre konkurranseevne, både næringspolitisk og økonomisk, understreker Lie.

– Foruten å bygge nettverk mellom bedriftene er utvikling av leverandøravtaler, IT-systemer og for eksempel kontraktsforhold sentrale fokusområder, sier Lie og fortsetter:

- Solide IT-plattformer bidrar til mer konkurransedyktige bedrifter og arbeidsplasser. TS-Forum arbeider aktivt med å utvikle IT-løsninger for medlemmene. Nå er fanesaken politisk påvirkning i anledning høstens valg og NTP 2018-2027, sier i Lie.

Powered by Labrador CMS