Skogen Lund ropte på jernbanesatsing

Adm. direktør Kristin Skogen Lund i NHO etterlyste satsing på godstransport, spesielt godstransport på jernbane når hun åpnet årets Transport & Logistikk-konferanse på Gardermoen mandag.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skogen Lund fremhevet at investeringsetterslepet og vedlikeholdsetterslet på vei, henholdsvis 4,7 miliarder kroner og 800 millioner kroner, vil fortsette å øke.

- Dette er kritisk, spesielt for jernbanen, og kan få alvorlige konsekvenser, sa NHO-sjefen.

Hun trakk også fram at regjeringen har lovet bevilgninger til oppstart på flere prosjekter i løpet av 2015, noe som er lovende.

- Økende urbanisering og befolkningsvekst vil kreve mye, og vi vil være nødt til å investere mer i samferdsel mens det enda er tid, poengterte Skogen Lund, og understreket videre:

- Politikerne må ta reisen fra festtale til ferdigstillelse. God samferdsel er en forutsetning for å lykkes, sa hun.

Samfunnets tjenere

Den nye CargoNet-sjefen, Arne Fosen, understreket det betydelige potensiale godstransport på jernbane har.

– Både transportører og vareeiere har et reelt ønske om å bruke bane. Og samfunnet tjener på at transportene går på bane fremfor vei, sa CatgoNets adm. direktør og fremhevet tre kriterier som må være tilstede for gods på bane: forutsigbart, lett å bruke, og effektivt.

- Ingen av punktene er sjokkerende eller umulige, men det er sjokkerende at vi ikke har fått det til enda, sa Fosen blant annet.

- For å få til dette er det spesielt tre områder som er viktiige: Vedlikehold, vedlikehold, vedlikehold, avsluttet han.

Powered by Labrador CMS