Skal bygge norsk lastebilkompetanse

NLF og Transportkompetanse går sammen om nasjonal kompetansebygging.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har kjøpt 12,5% av Transportkompetanse Haugesund AS (TKH). NLFs styreformann Per Madsen går inn som styremedlem og adm. direktør Geir A. Mo i NLF blir styreleder i selskapet.

Verktøy

Mo understreker betydningen av et verktøy for å løfte både trafikksikkerhet og næringsutvikling.

– Vi skal aktivt bidra til effektiv, miljøvennlig og sikker drift for våre kunder gjennom kvalitetssikrede tjenester. Her er Transportkompetanse nøkkelen, understreker Mo.

– Selskapet er vår hovedsamarbeidspartner og bidrar til å skape gode, lokale fagmiljøer, sier NLF-sjefen.

Selskapet med hovedkontor i Haugesund har avdelingskontorer i hele landet med over 70 ansatte. Hovedgesjeften er oppfølgning og opplæring av over 3500 lastebil- og busssjåfører.

Avtaler

- Vi har avtaler med ca. 300 transportbedrifter hvor vi bistår med internkontroll av kjøre- og hviletidsbestemmelsene, forskrift om arbeidstid for sjåfører samt rutiner og bruk for analog og digital fartskriver, forteller daglig leder Svein Ove Vetrhus i Transportkompetanse Haugesund AS.

Transportkompetanse Haugesund AS er valgt som samarbeidspartner og kompetanseleverandør for Volvo Norge AS. Her tilbyr selskapet sjåføropplæring i sammenheng med nybilleveranse.

Kompetanseselskapet samarbeider også med AS Fartskriver om bedrift- og sjåførløsninger.

Konstant oppfølging

- Våre ansatte må hvert år gjennomgå intern kompetanseheving og kunnskapsdeling slik at vi under en hver omstendighet sitter på den beste kompetansen for våre kunder, sier Vetrhus.

– TKHs visjon er å være det ledende kompetanseselskapet i vår bransje. Gjennom samarbeidet med NLF skal vi utvikle selskapet til å betjene våre kunder enda bedre. Vi har siden starten i 2007 arbeidet tett med NLF-medlemmer hver eneste dag. Vi kjenner organisasjonen og medlemsbedriftene og gleder oss til å ta fatt på en spennende reise sammen med NLF, sier Vetrhus.

Tøffere og tøffere

Geir A. Mo understreket på NLFs landsmøte lørdag den stadig tøffere konkurransen i næringen. – Dette skyldes ikke minst et sterkt økende antall utenlandske aktører. Det er avgjørende at norske transportbedrifter blir mer profesjonelle enn noen gang, sa Mo.

– I samarbeid med TKH skal vi bidra til at våre medlemsbedrifter har fokus på de rette tingene, som kunder, kvalitet og kostnader. I sum vil dette avgjøre om næringen opprettholder sin markedsandel i årene fremover, understreket Mo.

Powered by Labrador CMS