PostNord er kåret til Årets Samarbeidspartner 2016 av Flyktningehjelpen. Fra ventre: Abdullahi Amarre, Frank Almaas og Saleh Hammoud Naief.

Representerer mangfold og lønnsomhet

PostNord er kåret til Årets Samarbeidspartner. Ansatte ni personer rett fra praksisplass.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Lørenskog kommune som hedrer logistikkselskapet for iver og samarbeidsvilje, og som har resultert i rekordmange ansettelser av kandidater formidlet fra Flyktningetjenesten.

- På et halvt år har PostNord ansatt ni personer rett fra praksisplass. Vi har aldri opplevd at så mange er blitt ansatt samme sted på så kort tid. Det vanlige er to til fem på et helt år – dette er all time high, sier Isabella Mathiesen, karriereveileder og markedskoordinator hos Flyktningtjenesten i Lørenskog kommune

- Det er to grunner til at PostNord får prisen. Det ene er antall ansettelser som så vidt vi vet er rekord. Det andre er at de utmerker seg gjennom et veldig positivt samarbeid. Vi er helt avhengig av at slike bedrifter finnes i næringslivet, ellers kommer vi ingen vei, er begrunnelsen fra Flyktningetjenesten.

- Vinn-vinn

- Vi tror at dette er en vinn-vinn situasjon for søkeren, samfunnet og PostNord. Kandidater som ellers ville ha slitt med å markedsføre seg i direkte konkurranse med andre søkere, får muligheten til å komme seg inn på arbeidsmarkedet og bli selvstendige. For oss er dette en ekstra dimensjon i rekrutteringsarbeidet, sier personalkonsulent Frank Almaas i PostNord.

De ni praksiskandidatene er flyktninger som enten mangler formell kompetanse, eller har kompetanse som ikke er godkjent i Norge, og som dermed stiller bakerst i køen på jobbmarkedet.

Gjennom praksisplasser kan bedriftene ta inn kandidater over en lavere terskel, for så å bli kjent med dem og gjensidig finne ut av om det kan være riktig å gå videre i et ordinært ansettelsesforhold.

- Mangfold er lønnsomt

Som leder av praksisarbeidet i PostNord har han ukentlig kontakt med Flyktningtjenesten i Lørenskog kommune.

- Det er flere bedrifter som har gått inn for mangfoldig inkludering, men uten den åpne og inkluderende holdningen som ligger i bunn her hos PostNord. Her ligger mye av nøkkelen for de gode resultatene, sier Mathiassen.

For HR-direktør Kariann Siljan Ellefsen i PostNord handler mangfoldig inkludering like mye om bedriften som praksiskandidaten.

- Mangfold er lønnsomt. Det er viktig at man får opp øynene for den verdien som ligger i mangold, ikke bare at det er politisk korrekt. Først da får vi til skikkelig endring, sier Ellefsen.

Powered by Labrador CMS