AirBridge Cargo er den andre aktøren på kort tid som setter inn Boeing 747F-maskiner på fraktruter til og fra Gardermoen.
AirBridge Cargo er den andre aktøren på kort tid som setter inn Boeing 747F-maskiner på fraktruter til og fra Gardermoen.

Nye flykjemper til Gardermoen

Enda en aktør starter rute med fraktjumbo til OSL.

Avinor Oslo lufthavn befester sin posisjon som det største fraktmarkedet i Norden når AirBridge Cargo fra den 15.november åpner fraktrute mellom Oslo Lufthavn og Moskva, skriver OSL i en pressemelding. Med ruten forbinder AirBridge Cargo Oslo Lufthavn med Asia.

Les også: Ny kjempe på OSL

Selskapet vil benytte sin Boeing 747-8F på ruten med en kapasitet på cirka 130 tonn cargo.

- Det norske markedet for flyfrakt er et av få markeder globalt som fortsatt vokser. Med en årlig vekst på over 10 prosent er det viktig for Avinor å kunne tilrettelegge for vekstmålene i havbruksnæringen. Vi opplever en sterk interesse globalt for de volumene norsk sjømat representerer som flyfrakt. At Airbridge Cargo nå knytter Oslo Lufthavn til Asia via Moskva, bidrar til å øke konkurranseevnen til norsk sjømatindustri og legger til rette for økt eksport til de viktigste vekstmarkedene for norsk sjømat i Asia, sier fagsjef Cargo i Avinor, Martin Langaas.

Airbridge Cargo ønsker å tilby norske eksportører en attraktiv leveringskjede frem til de asiatiske markedene. Med kravet norske eksportører har til kvalitet og ledetid ser selskapet Oslo Lufthavn som en optimal samarbeidspartner.

- Vår strategi er å være så nærme kundene som mulig. Norsk laks er høyt etterspurt i hele verden og eksportører er avhengig av at laksen kommer på markedene uten at fremføringen forringer kvaliteten på produktene. Med forbindelsen vi kan tilby til verden via knutepunktet i Moskva, i kombinasjon med kjølesystemer i toppklasse om bord i flyene våre, kan vi hjelpe eksportører til å selge produktene deres til verdensmarkedene på en best mulig måte, sier Georges Biwer, Vice President EMEA, i AirBridge Cargo.

AirBridge Cargo vil betjene Oslo lufthavn på tirsdager og fredager med Boeing 747-8F. Første flight er tirsdag 15.November.

Til toppen