Arcus pa bors foto CF-Wesenberg 1 WEB

Vectura og Arcus på børs

Logistikkselskapet Vectura og vin- og brennevinsselskapet Arcus er nå på børs.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapets gode lønnsomhet og resultater skyldes blant annet at distribusjons- og logistikkselskapet har gått fra flere hundre millioner kroner i minus til pluss etter et godt og langsiktig arbeid.

I tillegg har Arcus integrert volumene fra Aalborg på Gjelleråsen.

Adm. direktør i Vectura, Lorna Stangeland, er stolt av både merkevarene og logistikkvirksomheten som er selskapets ryggrad.

- Arcus planlegger en årlig omsetningsvekst på 3-5 prosent og en EBITDA-økning med 6 til 9 prosent årlig de neste 3-5 år, forteller Stangeland.

Børsnoteringen av Arcus skjer etter at Ratos-sjef Suzanna Campbell måtte gå i juni i år etter svake resultater. Den nye ledelsen i det børsnoterte svenske PE-selskapet har solgt unna mislykkede eierskap og tatt store nedskrivninger i andre.

Inntektene er tredoblet og lønnsomheten (EBITDA) tidoblet siden Ratos kjøpte selskapet i 2005.

Fra 200 mill. minus til pluss

Lorna Stangeland (49) må sies å være logistikkens suksess-kvinne. På tre år snudde hun et minus på 200 mill. kroner til pluss.

Men toppsjefen i Vectura, Norges største logistikkselskap innen alkoholholdige drikkevarer, måtte gjennom en heftig snuoperasjon.

Stangeland har imidlertid klare formeninger om hva som må til for å skape produktivitetsforbedringer.

– Godt samarbeid med fagforeninger og samtidig holde fokus på kostnadskutt er absolutte forutsetninger. Men ikke minst er motivasjon og arbeidsglede konkrete og effektive verktøy for suksess. Mange bedrifter har mye å lære for å skape en morsom og motiverende kultur, understreker Stangeland.

Flere kunder mistet troen på Vectura etter flyttingen fra Hasle i Oslo til Gjelleråsen i 2013.

Tok grep

Etter oppstartsproblemer og 200 mill. kroner i minus måtte den 20 år gamle bedriften ta grep. Vectura ville fremstå som en solid tilbyder av tjenester innen hele Supply Chain og en betydelig 3PL/4PL-aktør i Arcus Gruppen AS.

  1. oktober 2013 ble Vectura eget AS med eget styre og ble skilt ut som Arcus-gruppens distribusjonsselskap.

Lorna Stangeland med flere års internasjonal erfaring innen toppledelse, 3PL/4PL-logistikk, organisasjonsutvikling og endringsledelse ble ansatt som ny adm. direktør (CEO).

Det meste av hennes erfaring er primært innen drikkevare-bransjen. Det være seg som nordisk adm. direktør i VSD Logistics før hun ble headhuntet som Nordic Logistics Manager i en av verdens største vin- og brennevinsdistributører, JF Hillebrand Scandinavia AS. Stillingen, som også omfattet logistikkansvaret i datterselskapet TransOcean, hadde Stangeland i halvannet år.

Powered by Labrador CMS