Innfører minstelønn for utenlandske sjåfører

Fra 1. januar gjelder minstelønnsbestemmelser i Tyskland også for utenlandske sjåfører som bare kjører gjennom landet.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Konkurransen mot billig arbeidskraft fra Øst-Europa er den hardeste nøtta å knekke for vesteuropeiske transportselskaper. Det blir rett og slett vanskelig å konkurrere, når konkurrentens sjåfører kan gjøre jobben for en slikk og ingenting.

I Tyskland er det imidlertid innført en ny lov fra 1. januar, som sier at alle ansatte over 18 som utfører arbeid i Tyskland skal ha en minstelønn på minimum 8,5 euro i timen – noe som tilsvarer rundt 80 kroner.

Den satsen gjelder også for sjåfører i utenlandske transportselskaper som kjører til, fra, i eller bare gjennom Tyskland.

Transportselskaper som skal utføre kjøring i Tyskland, er nødt til å på forhånd rapportere inn sjåfører som skal utføre jobb i Tyskland til tyske myndigheter. En slik rapportering vil gjelde for den enkelte sjåfør i et halvt år før ny sendes inn, opplyser Dansk Transport og Logistik (DTL), ifølgetransportmagasinet.dk.

DTL anbefaler at danske sjåfører i Tyskland bør ha med seg kopi av rapporten som er sendt inn, ansettelsesbekreftelse og siste lønnsslip til fremvisning ved en eventuelt kontroll. I henhold til tyske regler skal selskapet kunne dokumentere en sjåførs arbeidstid og lønn for de siste to år.

Powered by Labrador CMS