HVO også for Mercedes-Benz

Nå har også Mercedes-Benz godkjent storparten av sine dieselmotorer for HVO 2.-generasjons biodiesel.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

HVO står for Hydrogenert Vegetabilsk Olje og er kjemisk nærmest identisk med fossil diesel. Dermed er ikke drivstoffet belemret med slike problemer vi har sett med 1.-generasjons biodiesel av FAME-typen (Fatty Acid Methyl Esters).

HVO-godkjenningen fra Mercedes-Benz gjelder motorseriene OM 934 (156 – 231 hk), OM 936 (238 – 354 hk), OM 470 (326 – 428 hk) og OM 471 (421 – 510 hk.) Godkjenningen gjelder for Euro 6-utførelsene, og når det gjelder OM 470 og OM 471 er det i tillegg snakk om 1. generasjon. Vedlikeholds-intervallene blir holdt uendret.

HVO er andre generasjon biodiesel. Drivstoffet er svovel-fritt og inneholder ingen aromater. Forbrenningen gir svært lite partikler Drivstoffet kan benyttes enten i sin rene form som et alternativ til konvensjonell dieseldrivstoff eller som en blanding for å forbedre den generelle miljøvennligheten. Bruk av 100% HVO medfører betydelig reduksjon av CO2 utslipp.

Flere godkjenninger?

Vi regner med at det kommer flere HVO-godkjennelser fra Mercedes-Benz etter hvert. Den nødvendige testingen er bare ikke utført ennå. Det gjelder blant annet 2. generasjon av OM 470 og OM 471. Dessuten nevner meldingen ikke noe om den aller største motorserien, OM 473 (517 – 625 hk).

I god tysk ånd regner vi med at Mercedes-Benz har gitt godkjenning for det som er de mest aktuelle volum-motorer i Europa, mens de motorene som omsettes i færre enheter, kommer etter hvert.

Powered by Labrador CMS