Dette vogntoget fra Sørum Transport i Norge ble stoppet da det kjørte sin andre innenlandstransport i Sverige uten internasjonal transport inn. Det skal ha vært norsk bil og semihenger. Sjåføren var svensk statsborger.

Harry Nilsen fratrer sine verv i NLF

Nilsens bedrift, Sørum Transport, er også fratatt muligheten til å bli sertifisert som Fair Transport-bedrift for perioden frem til 1. juli 2020

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sørum Transport AS, selskapet der Harry Nilsen er daglig leder, ble i mars 2019 gebyrlagt for ulovlig kabotasjekjøring i Sverige.

Nilsen var da medlem av forbundsstyret i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), som jobber med å bekjempe nettopp ulovlig kabotasjekjøring i Norge.

NLFs forbundsstyre ba etter gebyrleggingen NLFs kontrollkomité om å gjennomgå saken. Harry Nilsen fratrådte sine verv midlertidig så lenge saken var under behandling.

Nå er saken ferdigbehandlet:

Som følge av at Nilsens bedrift ble gebyrlagt for brudd på kabotasjereglene i Sverige i slutten av mars, har NLFs forbundsstyre bestemt at Sørum Transport mister retten til å la seg representere gjennom tillitsverv og fra muligheten til å bli sertifisert som Fair Transport-bedrift for perioden frem til 1. juli 2020.

I tillegg fratrer Nilsen samtlige av sine verv i forbundet for resten av valgperioden. Hans plass i forbundsstyret overtas av Anders Krog ut valgperioden, med Erik Graarud som vara.

MT har snakket med Harry Nilsen.

- En overreaksjon som mangler sidestykke, er hans kommentar til NLFs beslutning.

Powered by Labrador CMS