SELVKJØRENDE: Amerikanske udelv har hatt sine første tester på offentlig vei med sin autonome og elektriske distribusjonsbil.

Første selvkjørende på vei

Amerikanske udelv har nylig avsluttet de første testene av en selvkjørende distribusjonsbil på offentlig vei i California.

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Distribusjonsbilen har gått i ruter til kunder i en 2,5 kilometers radius fra matbutikken Draeger’s Marked i byen San Mateo, California.

Forsøkene har foregått på offentlig vei. Veiene og rutene har hatt trafikklys, kryss til venstre, filskift og flere stopp langs ruten. Fordi det er strenge reguleringer på slik testkjøring i California var det til enhver tid med en sikkerhetssjåfør. Men vedkommende behøvde aldri å gripe inn.

Bilen er bygget med 18 separate lasterom og kan transportere drøyt 300 kilo nyttelast. Den er helelektrisk og har en rekkevidde på nesten 100 kilometer.

Tekno

SELVKJØRENDE: Amerikanske udelv har hatt sine første tester på offentlig vei med sin autonome og elektriske distribusjonsbil.

udelv har hentet inn tidligere ingeniører fra både Tesla og Apple i utviklingen av sin autonome bil. Med en app åpner kundene den luken der deres varer er plassert når bilen kommer frem. Appen finnes for Apple-produkter, og en versjon for android er også på vei.

Forsøket i San Mateo var det første av mange som udelv planlegger i nær fremtid. De vil ha ut dusinvis av selvkjørende biler i flere amerikanske stater. Planen er å tilby en abonnementsbasert avtale for kundene som vil bruke denne løsningen.

Perfekt

- Leveranser er den perfekte første oppgaven for autonome kjøretøyer. Kundene åpner bare oppbevaringsboksen med ett trykk på en knapp på sin mobil. Før bilen fortsetter på vei til neste levering eller tilbake til butikken, sier Daniel Laury, administrerende direktør for udelv.

udelv mener deres bil og tekniske løsninger vil forbedre folks hverdag. Så spørs det bare når vi alle bare kan gå ut i gata og hente varene våre.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS