Fyrverkeriet Andreassen

Sjefsøkonom i Swedbank, Harald Magnus Andreassen, varslet nye tider for norsk næringsliv på PostNords Futurumkonferanse nylig.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge sjefsøkonomen har ikke Norge lenger flaks, og det er nesten ingen vekst i fastlands-økonomien.

- Todelingen av økonomien går i revers. Oljerelatert næringsliv sliter tungt, mens tidenes fall i kronekursen, rekordlave renter og rikelig tilgang på arbeidskraft, også kvalifisert, gir nye muligheter for andre, sa Andreassen som også understreket at de regionale forskjellene har blitt uvanlig store.

- Husholdningenes inntekter stiger langt saktere enn tidligere, arbeidsinnvandringen har bråbremset og detaljhandelen småsliter.

Topper rangeringene

Med Andreassen på podiet blir ikke samfunnsøkonomi kjedelig. Foruten å reise rundt og holde foredrag figurerer han ofte i landets finansaviser hvor han formidler hva som skjer i økonomien og hva det betyr for markeder som renter, valuta, aksjer, bolig og annen eiendom, og ikke minst hva vi skal gjøre med pengene våre.

Andreassen har i en årrekke vært blant landets ledende samfunnsøkonomer og mest brukte kommentatorer. Han er kjent som en populær foredragsholder som skaper god stemning og latter i salen. Han har toppet rangeringene av sjefsøkonomer/makroøkonomer i finansbransjen i Norge i mange år.

 

Powered by Labrador CMS