PRØVDE UT BUSSEN: Andreas Stålesen (Bak t.v.), Lukas Bjøntegaard, Emilie Solstad og Julie Schei var klare til på kjøre idrettsbussen til trening da de startet opp på Kolbotn i høst. Nå får også barna på Oppegård glede av bussen.

Idrettsbussen får rute på Oppegård

Nå får også barna på Oppegård glede av idrettsbussen. Fra og med i dag, er rutetilbudet utvidet.

Publisert

Pilotprosjektet til Ruter "Pilot Oppegård" har fra 2. september i fjor vært et tilpasset busstilbud for barn som skal til og fra treninger. I første omgang ble det testet ut med bussavgang fra Vassbonn, Trollåsen, Mastemyr og henteplass Kolbotn stasjon, med mulighet for å komme seg til og fra Sofiemyr Idrettspark eller Hellerasten kunstgress. Nå har Ruter utvidet tilbudet, til også å gjelde Sofiemyr, Tårnåsen, Myrvoll og Greverud. 

– Det vil fungere som den har gjort på Kolbotn, men nå stopper den også på Østre Greverud og Gereverudhallen, sier Hege Frøyna, daglig leder i Oppegård IL. 

Det betyr at enda flere barn  kan komme seg til og fra trening uten å måtte bli kjørt av foreldre. 

POSITIV: Daglig leder i Oppegård IL, Hege Frøyna, håper mange benytter seg av tilbudet.

Gratis først uken

Med idrettsbussen bestiller man billett i appen "pilot Oppegård", og taksten er den samme som en vanlig bussbillett. Forskjellen på dette tilbudet og rutebuss, er at man plukkes opp og slippes av maks 200 meter fra ønsket sted. For den nye ruten er tilbudet gratis den første uken, fra og med i dag. 

Tilbudet gjelder mandag til fredag klokken 16.00 - 21.00, og man kan se på kartet i appen hvilke områder bussen kjører i.

– Vi er veldig spente og positive, og håper flest mulig benytter seg av tilbudet. For KIL betyr det at de som spiller basket og fotball kan komme seg hit  på vinteren, og for oss betyr det at de som bor lenger unna kan komme seg til Greverud og Østre Greverud, sier Frøyna.  

Hun håper mange benytter seg av tilbudet, slik at man kan reduserer både biltrafikk og sjansen for ulykker. 

– Det er bra for miljøet og for å forebygge ulykker, sier hun.  

Pilotprosjektet skal, ifølge Ruter, vare frem til juni 2020.  

Powered by Labrador CMS