Får endelig frakte lastebiler på båt

Stivbente norske regler har lenge gjort det umulig å ta med lastebiler å Fjord Lines ferge mellom Stavanger og Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjord Lines ferge «Stavangerfjord» går i trafikk mellom Bergen, Stavanger og Hirsthals i Danmark. Norske tollregler har så langt hindret at skip som går i utenriksfart kan frakte gods mellom destinasjoner i Norge.

Nå har imidlertid regjeringen endret reglene gjennom en presisering som gjør slik frakt mulig. Regelen vil tre i kraft fra 1. april.

Fjord Line regner med at opptil 100 vogntog hver dag kan flyttes fra E39 mellom Bergen og Stavanger til rederiets skip.

- Regjeringen har på meget kort tid løst en sak som har vært en byråkratisk kasteball i årevis. Vi er imponert over den handlekraft som er utvist i denne saken, sier administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal.

- Det har også hatt betydning at fylkestinget i Hordaland i juni i fjor enstemmig ba finansministeren se nærmere på tollreglene slik at avgiftsfri servering og salg av varer på Fjord Lines skip kan kombineres med sjøtransport av gods mellom havner i Norge, legger han til.

I april settes også «Stavangerfjords» søster skip «Bergensfjord» inn i trafikk, og da vil Fjord Line tilby daglige avganger. Skipene kan ta inntil 1.500 passasjerer og har 306 lugarer, samt bildekk med plass til inntil 600 personbiler, vogntog og last.

 

Powered by Labrador CMS