Matvarebutikker i tidligere Oppegård

POPULÆR: Rema 1000 Sofiemyr er den tredje største butikken i vårt nærmiljø målt i salgsareal. I fjor omsatte de for cirka 118 millioner kroner.

Bom og kantstein bremset omsetningen

Rema 1000 Sofiemyr hadde en kraftig økning i omsetning i flere år etter at Erlend Herbjørnrød tok over som kjøpmann i 2010, men i fjor hadde Oppegårds tredje største dagligvarebutikk en nedgang på rundt 6 prosent.

Publisert

– Dette skyldes nok i at det ble åpnet tre nye dagligvarebutikker i Oppegård kommune i fjor. Vi har tidligere hatt mange kunder fra Greverud og Oppegård, sier Erlend Herbjørnrød (34).

Samtidig sier kjøpmannen han er fornøyd med fjorårets omsetning, som var nest størst etter Coop Mega Kolbotn. Sistnevnte har en areal på 1550 kvadratmeter, mens nabobutikken Coop Extra Sofiemyr er 200 kvadratmeter større.

FORNØYD: Til tross for en stor nedgang i omsetningen, er kjøppmann Erlend Herbjørnrød førnøyd med resultatene.

– Jeg er fornøyd med at vi har klart å opprettholde omsetningen på et høyt nivå. Det viser bare at kundene er fornøyde med oss til tross for nye etableringer, sier 34-åringen.

– Hva synes du om at det skal åpnes en like stor KIWI-butikk på Sofiemyr til høsten?

– Jeg skjønner ikke at KIWI vil etablere seg der, men de har sikkert gjort egne evalueringer. Jeg tror Coop Prix Sofiemyr vil merke dette mest. Når det gjelder oss er jeg ikke bekymret. Kaos i Sønsterudveien i forbindelse med veiarbeidene siden begynnelsen av november har påført oss større problemer, men det er forhåpentligvis bare et par uker igjen med veiarbeidene på strekningen, sier Herbjørnrød.

BYTTER KANTSTEIN: Veiarbeidene i Sønsterudveien startet i begynnelsen av november 2019 og skal avsluttes fredag 24. januar, ifølge skiltingen.

Han sier at butikken går gjennom en mindre oppgradering for tiden.

– Vi holder på å bygge om butikken slik at kassesonen blir mer åpen, sier Herbjønrød.

Les også: Åpner gigant-Kiwi på Sofiemyr

– Beinhard konkurranse

OVERSIKTEN: I tabellen Oppegård Avis har laget kan du sammenlikne butikkene i tidligere Oppegård kommune ved å se på størrelsen av salgsarealet til hver enkel butikk. Du kan også se hvor mye butikkene omsatte for i fjor (tall i millioner kroner) og se om det var en nedgang eller en vekst i omsetningen fra 2018.
DAGLIGVAREBUTIKKER I TIDLIGERE OPPEGÅRD: Oppegård Avis har sett på dagligvarebutikkene i vårt nærmiljø. Hvilken av disse er størst og hvilken tjener mest? Her får du svaret.

Kjøpmann Eirik D. Gulbrandsen (36) ved Rema 1000 på Kolbotn opplyser også om nedgang i omsetningen.

BOMMEN: Rema 1000 Kolbotn hadde også en stor nedgang i omsetningen i fjor. Bommen har trolig skremt en del kunder, mener kjøpmannen.

– I tillegg til de nye matvarebutikkene som dukket opp i fjor fikk vi en bom 100 meter fra butikken vår. Den ble satt opp 1. juni og vi merket det på omsetningen, særlig i begynnelsen. Nå begynner ting å normalisere seg, sier 36-åringen, som begynte som kjøpmann i butikken 1. juli i fjor.

Gulbrandsen mener det begynner å bli for mange dagligvarebutikker i tidligere Oppegård kommune.

Fjorårets omsetning i Oppegård:


1. Coop: 280,6 millioner kroner

2. NorgesGruppen (Kiwi og Rema): 237,4 millioner kroner

3. Rema 1000: 188,4 millioner kroner

– Vi merker dette. Konkurransen mellom oss er nå beinhard, sier han.

– Hva synes du om at det skal åpnes en stor KIWI-butikk på Sofiemyr til høsten?

– Jeg håper at de har gjort en god evaluering av markedet og at de ikke gjør dette for moro skyld, for å utkonkurrere de andre butikkene i området, sier Gulbrandsen.

Omsetningstall for Norge (2019):

* Analysebyrået Nielsens rapport har ikke lagt frem tallene for alle kjedene i Norge for hele 2019 ennå, men tallene for det første halvåret i fjor viser at Rema 1000 faller mest i dagligvaremarkedet.

Av kjedens butikker er det Kiwi som kan vise til størst framgang, ifølge den samme rapporten.

Dagligvarekjeden Rema 1000 omsatte minst i vårt nærmiljø i 2019, viser fjorårets omsetningstall for de 13 dagligvarebutikkene i tidligere Oppegård kommune.

De tre Rema 1000-butikkene omsatte kun for rundt 188,4 millioner kroner, mens Coop hadde en ledende posisjon med 280,6 millioner kroner i omsetning.

Den nye butikken på Greverud hadde kun et halvt driftsår i 2019, så omsetningstallene fra den er ikke sammenlignbare, men resultatene hos de to andre butikkene viser en stor nedgang.

Les også: – Bomstasjonene forringer livet mitt

 

Powered by Labrador CMS