Elektrisk lastebil

Det britiske selskapet Charge R&D Ltd. har startet «testprogrammet» av elektriske lastebiler og busser.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Charges produkter skal ha samme prisklasse som dagens diesellastebiler og -busser. Kjøretøyene skal ha totalvekt opp til 26 tonn.

Selskapet opplyser i en pressemelding at 40 ingeniører utvikler de nye kjøretøyene under ledelse av Technical Director Glenn Saint. Han har tidligere utviklet elektriske busser for britiske Optare Group.

Ved å tilby et alternativ til fossilt drivstoff i tyngre kjøretøy, opplyser Charge at selskapet vil bidra til lavere utslipp av miljøfarlige avgasser.

- Vi tror det er en god mulighet for at lavutslipps-lastebiler og -busser vil være attraktive å kjøpe når de selges til samme pris som kjøretøy i samme vektklasse som bruker fossilt brensel, sier Saint.

Charge har startet tester med en liten lastebil-prototype, og selskapet har ingen planer om å holde teknologien de utvikler for seg selv. Planen er å selge teknologi til dagens lastebil- og bussprodusenter, slik at de kan implementere denne i sine kjente merkevarer.

Saint opplyser at flere kjøretøyprodusenter i Europa og Asia har uttrykt interesse for Charges teknologi, og at noen av disse allerede arbeider sammen med Charge når det gjelder mulige design og drivlinjer.

Powered by Labrador CMS