TIL BELGIA: Jubileumskjøretøyet er en DAF XF 450 4x2 FT Super Space Cab. Bilen skal til Groep Gheys i Mol i Belgia.
TIL BELGIA: Jubileumskjøretøyet er en DAF XF 450 4x2 FT Super Space Cab. Bilen skal til Groep Gheys i Mol i Belgia. (Foto: DAF)

DAF CF/XF nr. 100.000

DAF CF/XF nummer 100.000 i den nye generasjonen har rullet ut av fabrikken i Eindhoven i Nederland.

 Bilene produseres også hos Leyland Trucks i Storbritannia. Aldri tidligere har DAF raskere produsert 100.000 kjøretøy i en ny serie som denne gangen. Generasjonen har vært i produksjon siden juli 2017.

- At vi har nådd denne milepælen så raskt, befester kvalitetene og effektiviteten denne generasjonen har, sier DAF Trucks-president Harry Wolters.

- Våre kunder roser driftssikkerhet, drivstoffeffektiviteten, lave driftskostnader og ikke minst overlegen førerkomfort. Det er ikke så rart at DAF er nummer 1 i trekkvognsegmentet i Europa, sier Wolters videre.

Godsvarsku fra sjø og bane

- Norske myndigheter har sviktet jernbanen på tiltakssiden, mens det investeres massivt i nye og bedre veier, sier adm. direktør Erik Røhne i CargoNet. - Det er paradoksalt at sjøtransport og bane, som er de mest bærekraftige transportformene vi har, taper terreng hvert eneste år, sier Trondheims havnedirektør, Knut Thomas Kusslid. Les hele saken

Til toppen