Biltema planlegger en utvidelse som skal øke kapasiteten fra 500.000 til 750 000 pallplasser. Her fra anlegget i Halmstad.
Biltema planlegger en utvidelse som skal øke kapasiteten fra 500.000 til 750 000 pallplasser. Her fra anlegget i Halmstad.

Biltema lager logistikkselskap

Biltema Logistics får i oppdrag å legge til rette for mer fleksibel transport, mer effektive lagre og smartere miljøløsninger.

Fakta om Biltema Logistics:

  • 500 000 palleplasser.
  • 225 000 m² lagerplass.
  • Det planlegges ca 120 000 m² nye lager.
  • Langtransport gjøres med fartøy.
  • I Norge transporteres mesteparten av varene ved hjelp av tog.

Det nye selskapet, som skal gjøre alt i sin makt for å sørge for at kunder får riktig produkt til riktig tid, har 450 ansatte. Om sommeren ansettes 300 ekstra personer. I tillegg finnes det en pool med 100 studenter som er klare til å bidra. Virksomheten er først og fremst konsentrert rundt fire store lagerbygninger i Halmstad, opplyser Biltema i en pressemelding.

Antall ansatte sammen med antall pallplasser gjør dette til en av Nordens største logistikkenheter.

Biltemas kraftige ekspansjon fører nå til at flere lager må bygges.

– Først og fremst skal vi arbeide enda smartere. Kundene ønsker naturlig nok at produktene de ønsker å kjøpe, alltid er tilgjengelige i varehusene, sier Bjarne Sandberg, administrerende direktør for Biltema Logistics.

– I tillegg ønsker kundene at produktene transporteres og lagres på en miljøvennlig måte. Derfor satser vi blant annet på å videreutvikle Biltema-toget istedenfor lastebiltransport, sier Sandberg.

– En stor reduksjon i forbruket av strekkfilm er et annet eksempel som følger av den nye måten å jobbe på.

Det tilsvarer en besparing på ca. 97 % eller 90 tonn strekkfilm sammenlignet med foregående år fortsetter Bjarne.

For å holde tritt med Biltemas videre ekspansjon, planlegger vi ytterligere 120 000 m², noe som vi gi en kapasitet på ca. 750 000 pallplasser.

Til toppen