Ketil Solvik-Olsen åpnet Transport 2016 torsdag.

- Gratulerer med Norges største transportmesse

LILLESTRØM (AT.no): Samferdselsministeren åpnet Transport 2016 på Lillestrøm torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Transport 2016 er åpnet på Norges Varemesse på Lillestrøm og det er fem år siden sist messen ble arrangert. Utstillerområdet er på hele 60.000 kvadratmeter, og prosjektleder Anders Ljones mener dette er den største messen som går av stabelen i Norge i år.

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen åpnet messen klokka 10.

- Gratulerer med Norges største transportmesse, sa en smødblid statsråd.

- Dere gjør en viktig jobb

Solvik-Olsen har engasjert seg mye i vilkårene for norsk lastebilnæring, og har reist land og strand rundt, blant annet i lastebiler.

- Jeg setter pris på å få sitte på med dere. Der gjør en viktig jobb, sa han henvendt til landets sjåfører og lastebileiere før han ble utfordret til debatt.

Rett etter åpningen var det klart for paneldebatt om transportbransjen med Solvik-Olsen, Nikolai Astrup (H), Karianne Tung (A) og Heikki Holmås (SV).

Etter åpningen var det klart for politisk debatt. Statsråd Ketil Solvik-Olsen noterer mens han lytter til innlegg fra APs Karianne Tung. Til venstre Heikki Holmås (SV) og Nikolai Astrup (H).

 

Hovedarrangører for Transport 2016 er Norges Lastebileier-Forbund (NLF)  og Påbyggergruppen i Norsk Industri. De to lastebilgigantene Volvo og Scania har store utstillinger på messen. Volvo har også lovet en kampanjemodell i begrenset opplag i forbindelse med messen.

Seminarprogram

I tillegg til spennende stands fra flere hundre bransjeaktører, har arrangøren også satt sammen et spennende seminarprogram.

Se hele programmet her.

For de litt yngre messebesøkende har Transport radiostyrte lastebiler på plass som barna får kjøre selv. Dessuten rigges det en stand på 400 m2 der profesjonelle viser hvordan man kjører større, radiostyrte lastebiler.

Det vil også bli arrangert kvalifisering til VM i krankjøring i løpet av messa.

Besøk gjerne en av standene til Anlegg&Transport, enten på F-19 eller D03-18 om du er på messa.

 

Powered by Labrador CMS