Anleggsgigant med nytt logistikksenter

Med 1000 gjester tilstede åpnet den tyske anleggmaskinprodusenten Liebherr sitt nye logistikksenter i Oberopfingen i midten av juni.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye senteret blir selve navet for deledistribusjon til forhandlere og anleggskunder over hele verden.

Den familieeide anleggsmaskingiganten Liebherr skal styre all deledistribusjon fra sine mange maskinfabrikker i Europa. Distribusjonen vil dekke gravemaskiner på hjul og belter, hjullastere, dozere og en rekke spesialmaskiner. Frem til midten av 2013 var deledistribusjonen mer desentralisert og knytter til de enkelte maskinmerker. Beslutningen om å få et mer strømlinjeformet opplegg resulterte i at byggingen startet etter ferien i 2013.

Hypermoderne senter

- Gjennom realiseringen av vårt nye hypermoderne logistikksenteret vil våre kunder få deleleveransene raskere, sa adm. direktør Martin Barth ved åpningen. Han leder Liebherr-Logistics GmbH.

Det nye logistikksenteret er på 47.000 m2, omtrent som seks fotballbaner, og gir plass til 1000.000 delenummer for maskindivisjonen hos Liebherr. Delene legges automatisert inn på lageret hvor hyllene er opptil 36 meter høye.

- Vår høyt automatiserte teknologi gjør det mulig å plukke frem og sende 1600 individuelle ordre til kunder i Europa samme dag delene bestilles, hevder Barth.

Lokaliseringen

Det nye varehuset er lokalisert til Oberopfingen med direkte adgang til A7 autobahn og tett ved Liebherrs største fabrikker i Kirchdorf an der Iller. Andre deler kommer fra fabrikkene i Frankrike, Østerrike og Sveits som heller ikke ligger langt unna.

Lokaliseringen er basert på grundige analyser hvor man tilslutt endte opp i Oberopfingen. Der finnes også muligheter for videre ekspansjon, faktisk helt opp til 360.000 m2 eller et areale som er mer enn 50 fotballbaner. Med andre ord, Liebherr har en klar vekststrategi.

Powered by Labrador CMS