Her ved CVG kommer Amazons hub. Øverst til høyre sees DHLs anlegg ved flyplassen.
Her ved CVG kommer Amazons hub. Øverst til høyre sees DHLs anlegg ved flyplassen. (Bilde: 2003 Bruce Leibowitz)

Amazon bygger gigant-hub

Amazon lager sin egen enorme flyfraktterminal i Kentucky.

Netthandelsgiganten Amazon har inngått en avtale med Cincinnati/Northern Kentucky Airport (CVG) om å bygge en sentralisert og enorm flyfraktterminal ved flyplassen. Amazon sier i en melding at CVG vil bli det langsiktige «hjemmet» for selskapets flyfraktoperasjoner.

Amazon har lekket få detaljer om prosjektet selv, men ifølge offentlige tjenestemenn skal selskapet investere 1,5 milliarder dollar i huben, og har inngått en 50 års leieavtale med flyplassen om å leie drøyt 3600 mål land.

Amazon selv sier at selskapets satsning på flyfrakt og andre logistikkoperasjoner kun er ment som et supplement til dagens flyfraktaktører, mener analytikere at Jeff Bezos & co har større ambisjoner. Størrelsen på terminalen ved CVG tilsvarer nemlig FedEx’ hovedterminal i Memphis og UPS’ i Louisville. DHL har også sin hovedterminal i USA ved CVG.

Amazon har ikke offentliggjort noe tidsskjema for utbyggingen eller andre detaljer om terminalen.

- Våre investeringer og jobbskaping ved CVG vil skje over tid. Vi har ikke offentliggjort noe tidsskjema for bygging, men vi håper å stikke spaden i jorda snart, sier en talskvinne til Lloyds Loading List.

Amazon har allerede rundt 10.000 ansatte i Kentucky.

I fjor inngikk Amazon avtale om å lease 40 fraktfly, og 16 av de flyene er allerede i tjeneste.

- Vi jobber hardt for å sikre at CVG er et storartet sted å gjøre forretninger, og kunne ikke vært mer fornøyd med at Amazon anerkjenner den jobben vi gjør med planer om å bygge en klasseledende flyfraktterminal ved vår flyplass, sier Candace S. McGraw, CEO ved CVG.

Til toppen