- Vi trenger 3450 lastebilsjåfører

- Vi trenger 3450 lastebilsjåfører

Svensk høykonjunktur gir stor etterspørsel etter lastebilsjåfører.


Etterspørselen etter lastebilsjåfører i Sverige er stor. Det siste året er over 6000 sjåfører nyansatt. Til tross for dette melder Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd (TYA) i en pressemelding at man trenger over 3450 sjåfører det kommende året.

Det er Trailer.se som melder dette.

Det er et problem for mange transportbedrifter å rekruttere mange nok sjåfører med rett kompetanse.

- Vi har en høykonjunktur i landet, og det innebærer at transportene som er samfunnets blodomløp går på høytrykk. Mange bedrifter og deres kunder har hatt en vanskelig sommer med for få førere. De er bekymret over for få utdanningsplasser på videregående transportutdanninger, og at arbeidsmarkedsutdanningen er nedlagt, sier Lasse Holm, prosjektleder i TYA.

En undersøkelse utført av Statisticon for TYA, viser at halvparten av bedriftene i undersøkelsen har hatt problemer med å rekruttere nok sjåfører med rett yrkesutdannelse siste tolv måneder.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen