Med 152 tonns løftekapasitet skulle den nye reachstackeren fra N.C.Nielsen klare de fleste utfordringer.
Med 152 tonns løftekapasitet skulle den nye reachstackeren fra N.C.Nielsen klare de fleste utfordringer.

Verdens største reachstacker

Trenger du å løfte 152 tonn?

N.C.Nielsen har planer om å bygge verdens største reachstacker, og den kan være klar til levering innen utgangen av 2017. Tungvekteren skal klokke inn på 110 tonn, være 4,9 meter bred, bomlengde på 15 meter og en løftekapasitet på 152 tonn.

Maskinen baserer seg på en Konecranes 4545, men maskinens geometri blir rekonfigurert med forsterket bom, økt motvekt, større løftesylindre og tilbaketrukket understell som gjør det lett å komme nær objektet som skal løftes.

- De fleste komponentene i vår nye reachstacker er forstørret. Det trengs mange utregninger, forsøk og tester for å lykkes. Men etter en veldig spennende utviklingsprosess har ingeniørene våre klart å finne formelen, sier teknisk sjef hos N.C.Nielsen, Per Nielsen.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen