Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kom med gode ord i sin hilsning til konferansen Blå mat - Grønn logistikk torsdag.

- Stå på folkens

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kom med gode ord i sin hilsning til konferansen Blå mat - Grønn logistikk torsdag.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samferdselsministeren opptrådte riktignok på video via skjerm. Men hans positive holdning og oppfordring til å stå på og realisere sjømatprosjektet var en viktig motivasjonsfaktor for konferansedeltagerne og initiativtagerne.

– Dere satser på å realisere en av landets mest banebrytende godstransportprosjekter, nemlig sjøtransport av fersk sjømat fra Midt-Norge til Europa, sa blant annet Solvik Olsen.

Det er Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS som arrangerer konferansen i samarbeid med Kystverket. Blå mat – Grønn logistikk er en kunnskapsarena og møteplass for rederier, vareeiere, transportører og andre interessenter.

Bærekraftig sjøtransport

Konferansens hovedmål er å realisere effektiv og bærekraftig sjøtransport mellom Midt-Norge til kontinentet.

Det innebærer å sikre tilstrekkelig eksportkapasitet for 70 prosent av midtnorsk sjømateksport til Europa. Det fjerner over 13.000 langtransporter fra vegen og reduserer antall trafikkulykker. For i stedet å åpne for returgods til Midt-Norge med muligheter for næringsutvikling og verdiskaping. – Vi bor i verdens beste sjømatregion i verdens beste sjømatnasjon, konstaterte Terje Sørvik, fylkesråd for regional utvikling i Nord-Trøndelag i sin innledning, mens Terje Aasland, 1. nestleder i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget understreket at havet og kysten skal sikre framtidas velferd.

Powered by Labrador CMS