- Vi er i full gang med å se oss om etter en ny daglig leder for Shortsea Promotion Centre, sier daglig leder Tord Dale i Maritimt Forum.

Shortsea jakter ny kaptein

Hans Kristian Haram har forlatt Shortsea-skuta. Nå jaktes det på ny kaptein til å kjempe for mer gods sjøveien.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Næringsdepartementet og Samferdselsdepartement har gitt støtte til en ny femårsperiode for Shortsea Promotion Centre, 2018-2023, og hvor Maritimt Forum har ansvar for videreføringen.

– Vi sendte ny søknad til departementet tirsdag denne uken. Den skal behandles på vanlig vis, men vi har ingen grunn til å tro at vi ikke får støtte for et nytt år. Vi er i full gang med å se oss om etter en ny daglig leder for Shortsea Promotion Centre, sier daglig leder Tord Dale i Maritimt Forum til Mtlogistikk.

Styrker omdømmebygging

Ifølge Dale ønsker styringsgruppen i Maritimt Forum å styrke den generelle markedsføringen noe, og vil i den kommende perioden fokusere mer på omdømmebygging for sjøtransport og havner og litt mindre på prosjekter.

- Sjøtransporten er konkurransedyktig på pris, og vi er et vesentlig bedre miljøalternativ enn andre transportformer. Det gjør oss godt posisjonert, sier Dale og fortsetter:

- Vi kommer til å fortsette satsingen på Shortsea Schedules. Her brukes det en god del ressurser på ruteoppdatering og det er gjort et stort stykke arbeid for å lage algoritmer som velger beste rutekombinasjoner.

Dale understreker at dette er et fantastisk verktøy for alle som frakter gods.

- Vi vurderer også muligheten for å legge inn Co2-regnskap for frakten. Etter hvert vil flere aktører møte krav til å dokumentere Co2-avtrykk, og da blir dette en viktig tjeneste å kunne tilby, sier Dale.

Inntil videre er det Maritimt Forum som holder i driften. Stillingen på ny daglig leder lyses ut, og som Dale håper å ha på plass om ikke så lenge.

Fortsatt nærskipsfart

Hans Kristian Haram skal nå vie sin tid i FlowChange. Men også her vil han ivareta nærskipsfarten.

- Her skaper og realiserer vi helt nye løsning for transport og logistikk. Autonomiske fartøy og lasthåndtering koblet med gode IT-løsninger, er vårt hovedfokus. Løsningene skal være bærekraftige og ha null utslipp, forteller Haram.

​ ​I åtte år har Haram, for øvrig vinner av siste års MT-pris, ledet Shortsea Promotion og kjempet for sjøtransporten i Norge.

Sammen med aktører i Norge har Haram arrangert kampanjer som Velg Sjøveien, formidlet nyheter, organisert konferanser, jobbet i prosjekter, funnet nye laster og skapt nye løsninger. - Næringen og myndighetene har sammen endret rammebetingelsene og gjort sjøtransporten bedre. Nye ruter kan nå få oppstart-støtte, sier Haram.

Powered by Labrador CMS