Se lønnsøkningen blant speditørene

NTF og NHO ble torsdag enige i årets tariffoppgjør for Speditøroverenskomsten.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to dagers forhandlinger ble det torsdag kveld enighet mellom Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og NHO Logistikk og Transport (NHO LT) i årets tariffoppgjør for Speditøroverenskomsten.

Etter at minstelønnssatsen i overenskomsten ble hevet med kr. 10,40 per time til kr. 188,78 fra 1. februar var det ikke mulig å få gjennomslag for ytterligere økonomiske tillegg, skriver NTF i en pressemelding.

Skuffelse

Et flertall i NTFs delegasjon stemte for forhandlingsresultatet, men det var skuffelse over at det ikke var mulig å få til hverken tekniske endringer i overenskomsten eller gjennomslag for andre økonomiske krav utover februarreguleringen av minstelønnssatsene.

Utover det som ble avtalt i frontfaget om lærlinger og praksiskandidater, forskuttering av sykepenger, godtgjørelse for helligdager og matpenger ved overtid, ble NTF og NHO LT også enige om å oppfordre de lokale parter å drøfte behovet for å gi tillitsvalgte fri med lønn for å delta på faglige aktiviteter.

Speditøroverenskomsten omfatter nesten 3300 ansatte i NHO-bedrifter som Post Nord, DHL, Nor Lines og en rekke mindre spedisjonsbedrifter.

Resultatet sendes ut til uravstemning blant NTFs medlemmer på overenskomsten med svarfrist 25. mai.

Enighet også i Schenker

NHO LT kom også til enighet NTF i de såkalte Schenkerforhandlingene.

De Schenkeransatte har ikke februarregulering som resten av spedisjonsbransjen. Det ble derfor gitt et tillegg på kr. 3,00 på begynnerlønnssatsen fra 1. april. De øvrige satsene, 1 - 15 år, ble hevet med kr. 5,00 fra 1. april og kr. 1,50 fra 1. oktober.

Oppgjøret omfatter ca 500 ansatte i Schenker. Oppgjøret vil bli sendt ut til uravstemning med svarfrist 25. mai.

Powered by Labrador CMS