Ny Scania G280 4x2 under testkjøring i Sverige. Foto; Trailer.se
Ny Scania G280 4x2 under testkjøring i Sverige. Foto; Trailer.se

Schenker tester ny Scania

Vi står foran flere nyheter fra Scania frem mot sommeren 2018. Her er en av dem fotografert under testkjøring.

Da Scania premiereviste sin nye lastebilgenerasjon i august 2016, ble det opplyst at det ville ta ca. to år før hele produktprogrammet var ferdig fornyet.

Til å begynne med, var det elleve av 36 applikasjoner av R- og S-serien som ble lansert. Disse er nå levert til mange kunder i Europa. Hvilke applikasjoner som nå står for tur, gjenstår å se. På Scania kommenterer man ikke kommende lanseringer, men en distribusjonsbil i den nye generasjonen sees nå på veiene i Jämtland i Sverige.

Bilen, som ifølge registreringen er en Scania G280 4x2, med varebetegnelse P280, kjører for Sandberg & Jonsson i Östersund.

En leser av Trailer.se har opplyst til magasinet at lastebilen alltid er nyvasket og strøken når han ser den. Den har en lett synlig Scania-logo i fronten, men ingen modellbetegnelse. Bildet er tatt på Frösön i forbindelse med en distribusjonsrunde.

Hold deg oppdatert på svenske transportnyheter på Trailer.se.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen