Samskip får kjøpe Nor Lines

Samskip får kjøpe Nor Lines

Eimskip fikk ikke lov, men Samskip har fått godkjent sitt oppkjøp av Nor Lines av Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet har orientert Samskip om at selskapets oppkjøp av deler av virksomheten i Nor Lines AS tillates.

– Samskip sitt erverv av deler av virksomheten i Nor Lines AS vil ikke i vesentlig grad hindre effektiv konkurranse, og dermed kan sammenslåingen tillates, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

I april stanset Konkurransetilsynet Eimskips oppkjøp av Nor Lines. Tilsynet påpekte da at oppkjøpet i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i markedet for frakt av frossen fisk med fryseskip fra Nord-Norge til Nord-Europa.

Samskips tilstedeværelse i Norge er betydelig styrket de siste årene gjennom intern vekst og flere oppkjøp. Samskip transporterer nå rundt 90.000 TEU i året mellom Norge og Nord-Europa, et volum rederiet har til hensikt å øke ytterligere gjennom oppkjøpet av Nor Lines.

Overtagelsen omfatter 170 ansatte på 14 steder i Norge. Etter oppkjøpet vil aktivitetene fortsette å operere under Nor Lines merkenavn.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen