PostNord-pris til Clas Ohlson

Clas Ohlson har blitt tildelt PostNords miljøpris for omleggingen av transport fra lastebil til tog i Norge. Omleggingen har gitt en utslippsreduksjon på 80 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har i flere år hatt et veldig tydelig miljøfokus når vi planlegger våre transportløsninger, og det føles derfor ekstra hyggelig at vårt arbeid anerkjennes på denne måten. Den norske varedistribusjonen er en del av en stor omlegging der vi flytter transporten fra vei til skinner, og vi har tatt store skritt på dette området de siste årene, sier Peter Bergestål, transportsjef i Clas Ohlson.

Clas Ohlson får prisen på bakgrunn av omleggingen fra transport med lastebil til tog som har blitt gjennomført i Norge i 2014. Omleggingen går i korte drag ut på at selskapet nå transporterer gods til de norske butikkene fra Oslo til seks distribusjonsknutepunkter med tog. Deretter distribueres varene med lastebil det siste stykket til butikkene, opplyser prisvinneren i en pressemelding.

Enda en bit i puslespillet kom på plass i år for den norske varedistribusjonen gjennom signeringen av en ny transportavtale. Avtalen innebærer at transporten mellom Insjön og Oslo i betydelig større grad også går på skinner, gjennom omlasting fra lastebil til tog i Borlänge for deretter å transporteres videre til distribusjonsknutepunktet i Oslo.

– Energieffektivitet og minskede CO2-utslipp fra vår godstransport er våre viktigste mål i arbeidet for økt bærekraft. Totalt har omleggingen til togtransport for våre produkter fra distribusjonssentralen i Insjön til de norske butikkene gitt en utslippsreduksjon på over 80 prosent, noe som er et fantastisk bra resultat, sier Åsa Portnoff Sundström,sjef for bærekraft i Clas Ohlson.

Powered by Labrador CMS