Posten som lastebil-pilot

Bring og Posten Norge har bestilt en hydrogen-elektrisk Nikola Tre som et ledd i den grønne omstillingen av selskapet.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det amerikanske selskapet Nikola Motors lanserte den hydrogen-elektriske lastebilmodellen Nikola Tre denne uken. Bilen er spesialdesignet for europeiske veier og forhold.

- Posten og Bring har ambisiøse miljø- og klimamål. Vi ønsker å teste ut og være et pilotselskap for nullutslippskjøretøy. At det nå vil komme en lastebil som er drevet på hydrogen, passer derfor veldig godt, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Norge i sentrum

Norge står sentralt i utviklingen av Nikolas biler. Det norske selskapet NEL Hydrogen undertegnet tidligere i år avtale om å levere 448 anlegg for å produsere hydrogen til Nikola. Lastebilprodusenten sier også at testingen av Nikola Tre er planlagt å skje i Norge fra 2020.

- Vi er selvsagt interessert i å delta i den testingen, som et ledd i vår ambisjon om å utvikle innovative og miljøvennlige løsninger for bransjen, sier Eckhoff.

Posten Norge har også bestilt en elektrisk drevet Nikolai Two, og har tidligere lagt inn ordre på en Tesla Semi. Fra før har konsernet 1200 elektriske kjøretøy og har ambisjon om å benytte kun fornybare energikilder i biler og bygninger innen 2025.

Powered by Labrador CMS