Head of Supply Chain Espen Svae er viktig bidragsyter til logistikkeventyret i Andøy-bedriften Vitux.

Ny produksjonsavdeling i julegave

Et nytt kapittel har begynt i Supply Chain-eventyret på Andenes Havn ved Nordishavet.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før jul utvidet Vitux virksomheten med ny produksjonsavdeling på 400 kvadratmeter, i tillegg til de 1800 kvadratmeterne de hadde fra før.

Her er montert ny produksjonslinje for ConCordix®-produkter, og vil med dette doble produksjonen til seksten millioner bokser med ConCordix®-tabletter i året.

Vitux-fabrikken på Andenes skal være best i verden på den patenterte ConCordix®-teknologien og er som et aldri så lite industrieventyr å regne.

Herfra lastes trailere med kosttilskudd til kunder over hele Verden.

Transporten går med tog fra Narvik til Oslo for global videredistribusjon. Den sterkeste veksten er i Norden, Polen og USA.

Erobrer verden

Vitux erobrer verden og stadig nye markeder med ConCordix®-teknologien.

Head of Supply Chain Espen Svae i Andøy-bedriften er med på logistikkeventyret.

Han har ansvar for sending av over 200 europaller med butikk-klare produkter ut til bedriftens 35 kunder i Norge og internasjonalt.

Antallet ansatte skal dobles innen 2020 med en forventet omsetning på over 250 millioner kroner.

I 2018 passerte omsetningen 100 millioner kroner, en firedobling fra 2015. Målet er å fylle to nye produksjonslinjer innen to år. Før jul klarte selskapet å fylle den første med en arealutvidelse på 400 kvadratmeter.

- Vitux skal forandre hvordan folk spiser kosttilskudd og legemidler. Derfor har vi utviklet og patentbeskyttet leveringsformen ConCordix® som er en suge- og tyggbar geletablett. Våre kunder er hovedsakelig i kosttilskuddsbransjen i Europa og USA, forteller Espen Svae, Head of Operations and Supply chain og ansvarlig for all produksjon og logistikk i Vitux.

Vitux har produksjon på Andenes, hovedkontor i Oslo og en årlig vekst på mer enn 50%.

- Vi er heldige som har rekruttert flinke, engasjerte og lojale medarbeidere både på Andenes og i Oslo, sier Svae som til daglig sitter på Oslo-kontoret men hyppige besøk til Andenes-fabrikken.

Utfordringene er mange

- Gode innkjøp og effektiv flyt av råvarer og emballasje er en stor utfordring. Tilstrekkelig produksjonskapasitet skal stilles under strenge kvalitets- og matsikkerhetskrav. Det kreves effektiv og pålitelig transport til kunder over hele verden. Vi benytter en god del termotransport. Partier på 3-15 paller krever gode og fleksible løsninger. Fornøyde kunder kommer med nye bestillinger og gir gode forecast, forteller Svae som understreker følgende:

- Det er spennende å jobbe for et innovativt selskap, som vokser mye og som produserer produkter som mange spiser.

Vitux-eventyret

Vitux er et 100% norskeid selskap og er en avansert leieprodusent for kunder som selger ConCordix® under sine egne merkenavn. Selskapet har foreløpig 50 ansatte.

– På sikt medfører nybygget en dobling av kapasiteten og fortsatt ordrevekst. På kort sikt gir dette oss større fleksibilitet, daglig leder i Vitux, Per-Erik Larsen til Bladet Vesterålen.

Powered by Labrador CMS