Nordcarrier blir en del av Toten Transport, men terminalen på Sofiemyr syd for Oslo skal fortsatt drives videre.
Nordcarrier blir en del av Toten Transport, men terminalen på Sofiemyr syd for Oslo skal fortsatt drives videre.

Nordcarrier blir Toten

Toten Transport Oslo AS fusjonerer med Nordcarrier AS.

Nordcarrier AS eies i dag av Toten Transport Oslo AS. Styret i selskapene har besluttet at Toten Transport Oslo AS og Nordcarrier AS fusjoneres, opplyser partene i en pressemelding.

Selskapene driftes i dag som separate selskap lokalisert i Jernkroken, Oslo og Sofiemyr syd for Oslo.

Det nye selskapet vil drifte terminalene i Oslo og Sofiemyr som i dag, og vil kunne tilby terminalløsninger på lager og omlast på begge lokasjoner. Administrasjonen vil bli lokalisert i Oslo.

Toten transport AS vil med fusjoneringen være representert i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Latvia og Litauen.

Med fusjoneringen vil Toten gruppen styrke sin posisjon i Skandinavia og Baltikum, og utvikle trafikkene både nasjonalt og internasjonalt ytterligere.

Toten gruppen omsetter for ca. 850 MNOK og er med dette et av Norges største privateide transportører.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen