MESSEGENERAL: Ansvarlig for datafangs hos Lexit, Svein Lauritsen, viser fram en enhet fra Honeywell med Lexit-softwaren LexTalk installert.

Lexit viste bredde

MESSESUKSESS: Lexit Groups minimesse er blitt en årlig tradisjon. – Formålet med messa er å skape tettere relasjoner til våre kunder og samarbeidspartnere, sier messe­ansvarlig Svein Lauritsen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lexit Group er blant Skandinavias ledende leverandører av utstyr og software til RFID, datafangst, produktmerking, trykte etiketter, POS-hardware, IKT for distribusjon og automasjon.

I slutten av januar arrangerte selskapet for tredje gang en egen minimesse i Posthallen i Oslo for kunder og leverandører. Og interessen er økende. 130 besøkende er nesten en dobling fra året før, kan messeansvarlig Svein Lauritsen fortelle til MT.

Knytter kontakt

- Dermed ligger det an til messe også neste år. Her får vi vist fram alle Lexits produkter, og får samtidig skapt tettere kontakt mellom våre kunder og samarbeidspartnere, sier Lauritsen.

FLOTT LOKALE: Lexit arrangerte minimesse i Posthallen for tredje gang, og med rekordbesøk blir det trolig ny messe neste år.

Han trekker fram Lexit Groups nyeste software LexTalk som noe av det mest spennende på messa.

LexTalk er en multiplattformløsning, som egner seg godt til varetelling hos retailere, grossister og butikker. Med en bluetoothscanner koblet på en smarttelefon skjer varetelling raskt og effektivt. I tillegg er det innebygget moduler for salgsordre, kundeordre, butikkordre, datafangst og bestilling. Systemet kan kjøre på både Windows, Android og iOS.

- Løsningen vår er så standardisert at det ikke er noen stor kostnad selv for små aktører, sier Laurtisen, som i tillegg til å være messesjef er ansvarlig for datafangst i Lexit. Han legger til at LexTalk snakker enkelt med de fleste ERP-systemer.

Ut på gulvet

Videre trekker Lauritsen fram trenden Mobile POS (Mobile Point of Sale).

- En vanlig butikk er ikke alltid nok. Man må gjerne ut på gulvet til kunden for å gjøre salget, sier han. For den type salg har Lexit terminaler tilgjengelig fra ledende produsenter som Bluebird og Honeywell.

Etikettavdelingen til Lexit Group var godt representert under minimessen og de besøkende fikk se løsningen etiketthåndtering LexitOne og demonstrasjonen av banderolesystemet BandAll. Key Account Manager Annett Malmo kan fortelle at det skjer mye spennende på etikettproduksjonsfronten fremover. Utvidelsen av Lexit Groups etikettfabrikk på 2500 kvm i Gøteborg sluttføres i april og vil medføre en dobling av dagens produksjonskapasitet.

SPARER: Performance Controller Kenneth Dahl og IT-Operation Manager Kristian Orre, ColliCare Logistics AS forteller at selskapet har spart mye på å investere i håndterminaler og PDA-er fra Lexit Group. Foto: Trond Schieldrop/Lexit.

– Utvidelsen var nødvendig for å dekke kundenes etikettbehov i Skandinavia generelt og Norge spesielt, påpeker hun.

ColliCare er storkunde

Blant kundene til Lexit finner vi ColliCare, som trenger gode IKT-løsninger for å levere logistikk i toppklasse.

PÅ PLASS: Regnskapsmedarbeider Kathrine Ringstad og kvalitetsansvarlig Marie Fried, Brødrene Ringstad AS var på plass for å se etter nye muligheter. Brødrene Ringstad bruke allerede FactoryTalk fra Lexit i produksjonen og håndterminaler til lagerstyring. Foto: Trond Schieldrop/Lexit.

– Vi kjøper alle håndterminaler og PDA-er fra Lexit Group, som våre sjåfører bruker på sine daglige oppdrag. Vi er godt fornøyd med Motorola TC55 som våre sjåfører benytter og Honyewell 70E, som brukes på våre logistikklager, sier IT-Operation Manager Kristian Orre og Performance Controller Kenneth Dahl.

- På terminalene er det installert app-er som formidler alle oppdrag, pakke- og skanningsinformasjon. Informasjonen overføres til vårt forretningssystem og videre til fakturering. Når sjåføren kommer frem til kunde, skannes forsendelsen og kunden kvitterer for mottatt leveranse på displayet i terminalen. De håndholdte enhetene fra Lexit Group har effektivisert hverdagen, sier han videre.

Kontroll på kjøttet

Brødrene Ringstad AS er en kjøttforedlingsbedrift med hovedsete i Rakkestad. Selskapet benytter kun lokale råvarer i foredling av kjøttprodukter, som pølser, karbonader, rått kjøtt, pålegg og spekemat. I 2016 var omsetningen på 86 millioner kroner. Produsenten leverer sine produkter til storhusholdninger, restauranter og forbrukere i Østfold, Oslo og Akershus.

Regnskapsmedarbeider Kathrine Ringstad og kvalitetsansvarlig Marie Fried var til stede på Lexit-messen.

– Her fikk vi kjennskap til et bredt utvalg av løsninger og hvordan disse fungerer i praksis. Vi traff også flere bransjeaktører som vi delte erfaringer med, sier de to.

De kan fortelle at de benytter FactoryTalk som hovedsystem og håndterminaler til lagerstyring, skriver Lexit i en pressemelding.

OVERSIKT: Daglig leder Svein-Tore Sund, Skedsmo Bilopphugging AS, bruker Lexits programvare til å ha oversikt over og selge bildeler. Foto: Trond Schieldrop/Lexit.

– Ordrene legges inn i ERP-systemet Visma og overføres direkte inn i FactoryTalk. Herfra plukker vi ordre og styrer lageret i henhold til min- og maksverdier, sjekker holdbarhet, foretar merking og sporing, sier Ringstad.

Ringstad og Fried mener løsningene fra Lexit Group har effektivisert deres hverdag.

– Fortsatt skjer mange merkeprosesser manuelt. Vi er nå inne i en automatiseringsprosess hvor vi vurderer å gå til anskaffelse av nye automatiske merkestasjoner fra Lexit Group, som ytterligere vil effektivisere virksomheten. Løsningene så langt har bidratt til større kontroll og bedre informasjonsflyt.

Bilopphugger med app

Skedsmo Bilopphuggeri AS har sitt primære nedslagsfelt på Østlandet. Selskapet har blant annet spesialisert seg på å demontere nyere skadebiler, som lagerføres og selges videre i forskjellige markedskanaler. Selskapet er avhengig av gode IKT-systemer og benytter en lagerstyringsapp fra Lexit Group. Her skanner de og tar bilder av bildelene før de legges ut på nett.

– Dette er en meget brukervennlig app, som våre lageroperatører og kontoransatte bruker daglig. Hjelpemiddelet har definitivt effektivisert virksomheten, sier daglig leder Svein-Tore Sund i selskapet. Han mener Skedsmo Bilopphuggeri på flere områder ligger et «hestehode» foran sine konkurrenter med bruk av Lexit app-en.

– Jeg er imponert over produktmangfoldet på minimessa hvor vi fikk kjennskap til mange fremtidsrettede løsninger, som kan være aktuelt å ta i bruk på et senere tidspunkt. Et av våre fremste ønsker er å øke funksjonaliteten i appen slik at den også kan benyttes til ordreregistrering.

Powered by Labrador CMS