HOGWARTS-ELEVER: Ella Skamsar (t.v), Benjamin Brunelle, Fride Moe-Price og Julie Øksendal.og kunne like så godt ha tilhørt Hogwarts som Ingieråsen i disse dager, fullt utrustet med tryllestaver, ugler og uniformer.

Magiske skoledager

Torsdag og fredag forrige uke var Ingieråsen skole forvandlet til Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry for 8.trinn.

Publisert

Det ble to helt spesielle dager for 8.trinn på Ingieråsen, da skolen i forrige uke forvandlet seg til Hogwarts fra Harry Potter universet. Elevene har jobbet med den første boken i engelsktimene, og temadagene ble gjennomført ned til fingerspissene. Her var det passord for å komme inn i klasserommene, rumpeldunk i gymtimene, og ellers fag som vanligvis ikke står på timeplanen, blant annet «potions.

Tryllestaver og quidditch

Elevene Fride Moe-Price, Ella Skamsar, Benjamin Brunelle og Julie Øksendal var svært fornøyde med de litt annerledes dagene.

– Det er gøy at det skjer noe annet, også var det morsomt at vi fikk lage våre egne tryllestaver, sier Brunelle, som hadde valgt å kle seg som Harry Potter for anledningen.

POTIONS: Naturfagen ble forvandlet til «potions», og engelsklærer Madelen Hærgard (t.v.) og engelsk- og naturfaglærer, Ane Andersen, tar jobben sin som Hogwarts professorer med største alvor.

– Flere skoler burde ha dette. Vi har snakket en del engelsk. Og så har vi hatt quidditch, forteller Skamsar.

Quidditch, eller rumpeldunk som det heter på norsk, er en egen sport i Harry Potter bøkene, hvor spillerne flyr på sopelimer.

– Vi har brukt innebandykøller som sopelimer da, ler elevene.

Motiverende

Torsdag ble alle elevene sortert, som seg hør og bør, av «the sorting hat», i husene som består av Slytherin, Gryffindor, Hufflepuff og Ravenclaw. Fredagen fortsatte det med timer med inspirasjon fra Hogwarts timeplan. I tillegg foregikk timene på engelsk, med engasjerte lærere som for anledningen hadde transformert seg til ulike professorer fra Harry Potter universet.

– Det skaper motivasjon og er veldig sosialiserende på tvers av trinnet. Det er viktig med litt anderledes dager, sier engelsklærer Madelen Hærgard, eller Professor McGonagal, som hun har vært kjent som under temadagene.

Hærgard håper dette kan inspirere flere elever til å lese mer, og synes selv det har vært gøy å ordne til dagene.

– De snakker mye engelsk, og alle elevene synes det har vært morsomt. Vi har jo en snill ledelse også, som lar oss styre, sier Hærgard.

 

Powered by Labrador CMS