Sammen med konsernsjef i Posten Norge, Tone Wille, åpnet kronprins Haakon Magnus Postens nye logistikksenter torsdag.

Haakon åpnet Posten/Brings logistikkhjerte

HKH Kronprins Haakon åpnet torsdag Posten og Brings nye Logistikksenter i hovedstaden med et tastetrykk.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens kronprinsen bare åpnet med et tastetrykk, kunne samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fortelle følgende:

- Det å være til stede på åpningen av et så fantastisk bygg er en stor begivenhet. 

Lovet god logistikk

Fakta om Posten og Brings Logistikksenter Oslo:

  • 1100 medarbeidere
  • Har kostet 1,5 milliarder kroner
  • 73.000 kvadratmeter stort – tilsvarende 10 fotballbaner
  • Håndterer over 30 millioner pakker i året
  • Bruker tog tilsvarende over 3000 vogntog i måneden

Han lovet å legge forholdene til rette for fortsatt bedret logistikk.

- Jeg skal bidra til at blodårene inn og ut herfra er så gode som mulig, slik at deres logistikktjenester kan leveres med den presisjon dere ønsker og markedet forventer, sa samferdselsministeren i sin tale.

Dette er Norges største logistikksenter og det viktigste knutepunktet for varetransport i Norge, og selve hjertet i Posten og Brings landsdekkende logistikknettverk. Et av Europas mest moderne og miljøvennlige anlegg kan sortere over 20.000 pakker i timen.

- Logistikksenteret er et eksempel på hvordan vi utvikler oss og rigger oss for fremtiden. Vi har redusert antallet terminaler fra over 40 til 18 og effektivisert samhandlingen mellom disse. Det gir økt forutsigbarhet og presisjon for våre kunder, sa konsernsjef Tone Wille under åpningen.

Kronprinsen forlot seansen i et av Postens elektriske kjøretøy..

Ruster seg for fremtiden

Netthandelen i Norge er fortsatt i sin barndom og hjemlevering blir bare viktigere og viktigere. Posten Norge ruster seg for fremtidens handel. Derfor har konsernet investert 1,5 milliarder kroner i det nye logistikksenteret.

- Vi skal tilby det norske folk og bedrifter gode, fleksible leveringstjenester. Leveranser blir aldri gammeldags, det skjer bare på nye måter i et stadig raskere tempo, sier konsernsjef Tone Wille. 

Posten Brings nye logistikksenter er på rundt 73.000 kvadratmeter. 

Logistikksenteret er en samlokalisering av Posten og Brings tidligere terminaler på  Karihaugen og Skårer.  Samlokaliseringen på Alnabru er beregnet å gi 10.000 færre kjørte kilometere hver dag. I tillegg gir det nærhet til kundene og til jernbanens godsterminal.

Ambisiøst

- Logistikksenteret har en ideell beliggenhet med stor miljøeffekt, hvor en har samlet håndteringen av både pakker, gods og tempererte varer på ett sted. Det minsker klima-utslippene fra veitrafikk i Oslo, og er helt i tråd med våre ambisiøse miljømål, sier Wille.

Under åpningen fikk kronprinsen selv kjøre et elektrisk kjøretøy som postbudene over hele Norge benytter. Til stede var også kunder, samarbeidspartnere, medarbeidere fra Posten og Bring, samt representanter fra det offentlige.

Powered by Labrador CMS