Per Madsen holder koken. Foto: Per Dagfinn Wolden
Per Madsen holder koken. Foto: Per Dagfinn Wolden (Bilde: Per Dagfinn Wolden)

Gratulerer tungvekteren med de 70

Lastebiltungvekter Per Madsen har vist oss veien videre i en mannsalder. Vi gratulerer med de 70 år 22. april.

Han har i dag styringen i Tungbilskolen som daglig leder.

Her har han blant annet ansvar for å gi den beste utdannelsen til fremtidige yrkessjåfører. Det er nok midt i blinken for Madsen som kan se tilbake på en lang karriere som forbundsleder i Norges Lastebileier-Forbund (NLF). Den viktigste saken han har jobbet med er ifølge han selv strategiprosjektet «Veien Videre».

For et år siden sa Per Madsen takk for seg som forbundsleder og overlot rattet til nestleder, Tore Velten.

Madsen har alltid stått på kravet om like rettigheter. Han har alltid ivret for samarbeid og har vært sterkt opptatt av nettverksbygging. Forskjellbehandling, sosial dumping og kabotasje vil ikke Madsen ha noe av. Han har heller ikke gått unna for en hardere linje for å få gjennomslag, blant annet gjennom en sterkere synliggjøring i trafikkbildet.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen