Fyllstasjoner og forutsigbarhet

- For at bensinstasjonene fortsatt skal være et viktig bidrag til verdiskapning og samfunnsutvikling kreves forutsigbarhet.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier generalsekretær Inger-Lise M. Nøstvik i Norsk Petroleumsinstitutt. 

Hun understreker viktigheten med å få debatten over på noe annet enn bare el-biler. 

Nøstvik er enig med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i at bensinstasjonene må legges der veiene går, og ikke omvendt. 

– Men det forutsetter forutsigbarhet, understreker hun. 

Vi møtte henne på Bil og veikonferansen 2015 på Scandic Hotel Fornebu i Oslo. Det var den sjette konferansen i rekken i regi av Opplysningsrådet for Veitrafikk (OFV). 

Nøstvik representerer en næring i nedgang. Spørsmålet om det fortsatt skal hete bensinstasjoner eller noe annet, som for eksempel fyllstasjoner, står sentralt. 

- Vi avhengig av å tjene penger. Høye investerings- og driftskostnader gir bensinstasjonsdrift relativt liten avkastning. For å opprettholde dette tjenestetilbudet langs veien og ute i distriktene er vi avhengig av forutsigbare og ikke konkurransevridende rammebetingelser, sier Nøstvik. 

Yrkestrafikkens rolle 

Hun understreker at yrkestrafikken får en stadig viktigere rolle for samfunnet. 

- Vi i Norsk Petroleumsinstitutt er opptatt av yrkessjåførenes ve og vel. Å tilrettelagte hvilesteder for yrkessjåfører svarer til krav om pålagt døgnhvile, men samtidig bidrar døgnhvileplasser til å sikre eksistensen til noen av bensinstasjonene, sier Nøstvik. 

- Bransjen forstår behovet og er positiv til å bidra. Vi håper at vi kan ha et godt samarbeid med kommunene rundt om i Norge for å utvide arealer rundt eksisterende anlegg for å få til slike hvileplasser. Dette er viktig både for trafikksikkerheten og for å sikre bensinstasjonenes fremtid rundt om i hele landet, sier Nøstvik. 

Powered by Labrador CMS