Transport- og logistikkselskapet Frode Laursen knytter seg nærmere til veisystemet mellom Göteborg Havn, Stockholm og Landvetter med nytt logistikklager.
Transport- og logistikkselskapet Frode Laursen knytter seg nærmere til veisystemet mellom Göteborg Havn, Stockholm og Landvetter med nytt logistikklager.

Frode Laursen ekspenderer

Frode Laursen investerer i en 115.000 m2 stor tomt for å bygge et 55.000 m2 stort logistikklager.

Tomten ligger i Stenkullen ved Göteborg, en region som gir grunnlag for ytterligere ekspensjon.

Nær motorvei

– Området er valgt fordi det ligger i kort avstand til motorvei E20, noe som gir gode forbindelser til Stockholm, Göteborg Havn og Landvetter Lufthavn. Samtidig betyr nærheten til våre eksisterende lager i Göteborg en god samdrift med én daglig leder, sier direktør Anders Balle i Frode Laursen.

Tilfredsstiller behovet

Han forteller også at transport- og logistikkselskapet har hatt en sterk kundetilgang og utvidet kundesamarbeid i 2016, noe som har økt behovet for mer lagerplass.

– Med nytt logistikklager får vi muligheten til å dekke opp den økende etterspørselen etter komplette logistikkløsninger innen dagligvaremarkedet, sier Balle.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen