Første kvinnelige NIMA-leder

– For å påvirke utviklingen må vi kunne butikk.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier NIMAs første kvinnelige styreleder, Tone Fintland.

Den globale innkjøpsdirektøren i det internasjonale legemiddelfirmaet Actavis i New Jersey, USA, overtok i april vervet etter Sveinung Berg, Nidars innkjøpsdirektør i mange år.

Ingen fersking

Fintland er imidlertid ikke noen “fersking” i NIMA-miljøet. 53-åringen har tidligere vært både nestleder i NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk og leder i NIMAs distriktsforening Oslo/Akershus i flere år.

Hun karakteriserer NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk som et svært viktig ståsted og knutepunkt, ikke minst i forhold til å holde seg orientert om det som skjer i bransjen. Fintland føler da seg også rimelig oppdatert etter de 20 årene hun har vært tilsluttet forbundet. Innmeldelsen kom etter at hun var ferdig utdannet innkjøper fra NIMAs innkjøperskole i 1995.

Global leder

– NIMA har et godt nettverk, både faglig og sosialt, noe det er verdt å ta vare på, sier Fintland til Moderne Transport.

Hun har hatt ledende roller i legemiddelfirmaet Actavis siden 2006.

Fintland er opptatt av å videreutvikle Supply Chain- og innkjøpsfaget som profesjon og et strategisk verktøy i moderne bedrifter.

– NIMA skal være en pådriver for denne utviklingen. Forutsetningen for å klare dette er at vi må «kunne butikk», kombinert med godt bedriftslederskap innen både finans og markedsføring, understreker Fintland.

Som å hoppe etter Wirkola…

Å overta vervet som styreleder i NIMA er etter manges mening ensbetydende med å hoppe etter Wirkola. Sveinung Berg kjenner NIMA fra innsiden. Han har vært medlem siden tidlig 1980-tall og vært med på de fleste landsmøter de siste 30 år. Berg, som har vært innkjøpsdirektør i Nidar AS og i dag som Sourcing Manager i Orkla Confectionery & Snacks Norge, betegnes som en drivkraft for NIMA. Fra å være på grensen til konkurs i 2007, har forbundet i dag en god økonomisk plattform.

Berg har markert seg som inspirator innen både utvikling og innovasjon, ikke minst med å øke forståelsen for innkjøpsfunksjonens betydning.

 

Powered by Labrador CMS