Finske Posti har surret bort 10.000 aviser.
Finske Posti har surret bort 10.000 aviser.

Finske posten rotet bort avisopplag

Hele opplaget til den finske ukeavisen Demokraatti er forsvunnet.

Demokraattis shefredaktör Mikko Salmi bekrefter overfor det finske nyhetsbyrået FNB at hele avisens ukeopplag på 10.000 eksemplarer er forsvunnet.

- Avisen ble trykket på mandag, så kom selvstendighetsdagen i mellom. Vi merket det hele da avisen ikke dukket opp i redaksjonen onsdag morgen, sier Salmi.

Det er foreløpig uklart nøyaktig hva som har skjedd, men det er på det rene at det finske postvesenet hentet opplaget på trykkeriet i begynnelsen av uken.

- Det er jo utrolig, men jeg tror at avisene finnes i løpet av torsdagen, sier Salmi.

Abonnentene skal normalt ha avisen i posten torsdager. Som en følge av forsvinningsnummeret har Demokraatti åpnet sin digitale utgave gratis for alle lesere.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen