Daglig leder Tom Østby (t.v.) og kjøkkensjef Kjetil Strand Danielsen er klare for ny sesong med kanelboller. Mel og sukker står klart i lokalene til årets første bolle-bonanza på fredag.

Solgte kanelboller for 600.000 kroner i fjor

Nå har Tom og Kjetil på vårt lokale bolleland satt seg et hårete mål for 2020.

Publisert

Tidligere var det 7-Eleven i Skiveien 75, men for noen år siden overtok Lunch & Catering lokalene. Firmaet, som ble etablert i 1995, har egentlig vært eksperter på baguetter og snitter, men i fjor skapte det lokale cateringselskapet et nytt signaturprodukt.

– Vi ansatte Kjetil Strand Danielsen som kjøkkensjef. Han er glad i å bake, og har blant annet hatt læretiden hos Pascal i Oslo. I mars lanserte han en idé om at vi skulle innføre kanelboller på fredagene, forteller daglig leder Tom Østby til Oppegård Avis.

Eksploderte

Vi og mange andre la merke til de store plakatene som var satt opp ved Skiveien hver fredag. Det viste seg at kanelbollesalget hadde tatt seg godt opp, og det hevet seg ikke noe mindre da Oppegård Avis fortalte om suksessen i oktober. Fra å selge 500-600 kanelboller var salget plutselig oppe i 2000 stykker på en dag.

PS! Saken fortsetter under bildet!

POPULÆRT: Kanelbollene fra Lunch & Catering har skapt kø i lokalene på fredagene.


– Vi har drevet i 20 år, men dette er det råeste jeg har vært med på, sa Tom Østby.

Etter at salget tok av på høsten, endte cateringen med å selge totalt 30.000 kanelboller, enkelt regnet et salg på 600.000 kroner.

Nå har kanelbolleproduksjonen hatt en velfortjent juleferie, men denne uken sto mel, sukker og resten av tilbehøret klart til ny produksjon. Tom Østby forteller at de har satt seg et hårete mål for 2020.

– Vi har tro på at vi skal klare å nå 100.000 solgte kanelboller dette året, sier Østby, som starter produksjonen av kanelbollene klokken seks torsdag ettermiddag.

Bedriftsmarkedet

Da jobber han utover kvelden med å sette deig og lar den heve. Natt til fredag kommer kjøkkensjef Kjetil på jobb og fra da går det unna.

– Det kan være greit å poengtere at vi åpner klokken syv fredag morgen. Noen kunder kommer veldig tidlig. Jeg husker en fredag at det sto kunder utenfor døren allerede klokken kvart på seks og ville kjøpe boller, sier Kjetil Strand Danielsen.

GODT SYNLIG: Det skal litt til at man ikke får med seg annonseringen for kanelbollefredagene hos Lunch & Catering.

PS! Saken fortsetter under bildet! 


Kanelbolle-duoen på cateringen forteller at de kommer til å satse mye mot bedriftsmarkedet med bollene.

–Vi begynte så smått med dette før jul hvor vi kjørte ut et par hundre kanelboller til lokale bedrifter. Det er et godt supplement, men kanelbollene skal selvsagt fortsatt også selges over disken her i Skiveien, sier Tom Østby.

Powered by Labrador CMS