50-årsjubileet ble markert med avdukingen av fabrikkens truck nummer én million.
50-årsjubileet ble markert med avdukingen av fabrikkens truck nummer én million.

50 år og én million gaffeltrucker

Jungheinrich feiret seg selv.

30. juni feiret Jungheinrichs fabrikk i Norderstedt i Nord-Tyskland 50 år. Det ble markert med avdukingen av fabrikkens gaffeltruck nummer 1.000.000.

Siden 1967 har den ledende gaffeltruckprodusenten laget sine trucker i Norderstedt i Schleswig-Holstein. Fabrikken har 1300 ansatte og måler i dag hele 214.000 kvadratmeter og bare i fjor forlot 47.380 trucker anlegget like nord for Hamburg.

- Med 50 år er Jungheinrich-fabrikken i Norderstedt eldre enn selve byen Norderstedt, som ble grunnlagt tre år senere. Fra begynnelsen har Jungheinrich fokusert på solid vekst. Produksjonen av vårt kjøretøy nummer én million er et prov på vår suksess og viktigheten av vår eldste fabrikk utenfor Hamburg, sa Hans-Gerog Frey, styreformann i Jungheinrich AG under feiringen.

Ved fabrikken ligger også Jungheinrichs treningssenter, som gir så mange som 5000 personer kurs hvert eneste år.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen