Med disse dekkene var det rumenske vogntoget klar til å ta fatt på Hardangervidda. Foto: Statens vegvesen.
Med disse dekkene var det rumenske vogntoget klar til å ta fatt på Hardangervidda. Foto: Statens vegvesen.

121 av 677 fikk kjøreforbud

Statens vegvesen har hatt storkontroll på Vestlandet med svært nedslående resultater.

Statens vegvesen har det siste døgnet hatt store kontroller av tynge kjøretøy på Vestlandet. Resultatet er ikke bra.

Hele 121 av 677 kontrollerte kjøretøy fikk kjøreforbud, melder NRK Hordaland.

En av de kontrollerte som ble stanset på riksvei 7 på Brimnes. Med blankslitte dekke var ekvipasjen klar til å gyve løs på Hardangervidda.

- Det er galskap. Dette er dekk på styrende hjul. En sving, så mister han totalt grepet. Jeg vil ikke være den som møter han, og heller ikke min familie, sier hormod Gausdal, som er ansvarlig for storkontrollen i Statens vegvesen til NRK.

Bilen var registrert i Romania, og ville ikke ha hjelp på stedet, men heller vente på deler fra Romania.

56 kontrollører er med i storkontrollen. Kontrollpunktene er E39 Stord, E16/39 Åsane, E134 Seljestad, E16 Håbakken og riksvei 7 Brimnes.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen